VariCook Single - Induktionshäll
VariCook Single - Induktionshäll
Topp-egenskaper
max. 1800W stark induktions-spis
för kokkärl med 12 - 26cm diameter
temperatur- och effektdel - automatisk effekt-/temperaturreglering och avstängning
Produktinformation
Klarstein VariCook Single är en varmblodig induktionsspis för den moderna singeln eller studenthushållet.
Hela 1800W effekt kan efter behov ställas in på 10 effektnivåer. Alternativt så kan den önskade sluttemperaturen regleras efterhand mellan 60 och 240 grader, så att vattenbad, grytor och stekgrytor uppnår och håller en jämn temperatur.
enhetens highlight är effekt- och temperaturdelen. Den är utrustad med tidsinställda kokprogram med automatisk avstängning efter att tillagningen är färdig med temperatur och effekt som kan ställas in efter önskemål. Detta är särskilt praktiskt vid exakt kokning av ris och nudlar, stekgrytor eller för exakt kokning av grönsaker. Samtidigt som enheten stängs av hör en signalton från Klarstein induktionsfält som talar om att programmet är färdigt.
Kokkärl med en diameter mellan 12 och 26cm passar på enheten och induktions-kokplattan är på så sätt tillräcklig för de vanligaste gryt- och pannstorlekarna för att kunna bjuda en eller två personer på middag. Den moderna designen gör VariCook Single kokfält till en diskret men ändå modern apparat med en yta som gör den lätt att rengöra på ett effektivt sätt.
Tack vare de ringa måtten och den flacka konstruktionen passar Klarstein VariCook Single i trånga köksutrymmen och den välkomnas som kökschef i kolonistugor eller som resesällskap i husbilar.
Egenskaper
- effektnivåer: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
- temperaturinställning: 60 - 240 grader C - i steg à 20 grader C
- timerfunktion för automatisk avstängning - 0:01 - 3:00 timmar
- automatisk kärligenkänning
- enkelt två-knapps-handhavande
- vridvalsreglage
- låg värmestrålning till omgivningen
- överhettningsskydd
- ventilationskylning
- akustisk signal
- LED-display
- glidhämmande gummifötter
- på-/avknapp
- strömförsörjning: 220-240V, 50/60Hz
Mått & tekniska detaljer
- 29,5 x 7 x 36cm (BxHxD)
- vikt: ca 1,7kg
Leveransomfång
- 1 x enhet
- tyskspråkig manual (finns även på engelska)
Leveransomfång
Klar för frakt Leveranstid: 3 - 5 arbetsdagar
Kundomdöme
Kundomdömen från andra länder
Fornello ad induzione Vari Cook Single di Ottima qualità. Ampi valori di potenza e temperatura.
Nei dati di targa è scritto 2000 W.
Facile da usare.
Nel complesso è un Ottimo prodotto tedesco
Utmärkt kvalitet Vari Cook Enkel induktionsspis. Breda effekt- och temperaturvärden. Namnskyltens data säger 2000 W. Lätt att använda. Sammantaget är det en fantastisk tysk produkt
My Mum has dementia. She kept leaving gas hob on. Got this and is fantastic. It's not very substantial but so far works fine. It has a fan so makes a sound when on which would annoy me but is great for Mum. Controls are very easy - the dial. She would not cope with touch controls and locks.
Min mamma har demens. Hon fortsatte att lämna gasspis på. Fick detta och är fantastiskt. Det är inte särskilt betydande men än så länge fungerar det bra. Den har en fläkt som gör ett ljud när den är på vilket skulle irritera mig men är bra för mamma. Kontrollerna är mycket enkla - ratten. Hon skulle inte klara av touchkontroller och lås.
El producto es perfecto. Fácil de utilizar, rápido, fiable, ligero y buen design. Klarstein no defrauda. No puedo dicir lo mismo del proceso de entrega, al final casi desistí pero Amazon ayudó a solucionarlo.
Produkten är perfekt. Lätt att använda, snabb, pålitlig, lätt och bra design. Klarstein gör ingen besviken. Jag kan inte säga detsamma om leveransprocessen, till slut gav jag nästan upp men Amazon hjälpte till att fixa det.
Questa piasta con la manopola è l'ideale per chi vuole un dispositivo semplice da usare quasi come un fornello a gas ... L"ideale per la nonna.
Den här grillen med vredet är idealisk för dig som vill ha en enhet som är enkel att använda nästan som en gasspis... Perfekt för mormor.
Semplice da usare ,da pulire, compatto nelle dimensioni
Enkel att använda, ren, kompakt i storlek
Diese Induktionskochplatte ist sehr handlich, nimmt wenig Platz auf der Arbeitsfläche und auch im Küchenschrank weg. Bedienung nach einer kurzen Gewöhnungsphase einfach, Reinigung sehr leicht, Geräuschpegel im Rahmen. Einziges kleines Manko, der Drehregler reagiert oft nicht gleich auf die Einstellung und dreht etwas im Leerlauf bis er die gewünschte Temperatureinstellung annimmt. Sehr positiv finde ich, dass Induktion viel schneller aufheizt als ein Ceranfeld, die Kochdauer dadurch ebenfalls etwas kürzer ausfällt. Ich verwende nur Markenqualitätstöpfe von Fissler oder WMF. Bin sehr zufrieden damit. Eine angeblich für Induktion geeignete Schnitzelpfanne mit sehr dünnem Boden von Riess ging schon kaputt.
Denna induktionshäll är väldigt praktisk, tar liten plats på bänkskivan och i köksskåpet. Lätt att använda efter en kort tids vanning, mycket lätt att rengöra, ljudnivå inom gränserna. Den enda lilla nackdelen är att vridreglaget ofta inte reagerar omedelbart på inställningen och vrider en liten stund på tomgång tills den accepterar önskad temperaturinställning. Jag tycker att det är väldigt positivt att induktion värms upp mycket snabbare än en keramikhäll, vilket gör att tillagningstiden också blir något kortare. Jag använder bara krukor av märkeskvalitet från Fissler eller WMF. Är väldigt nöjd med det. En schnitzelpanna med väldigt tunn botten från Riess, som sades passa för induktion, gick sönder.
Einfach zu bedienen und funktioniert gut.
Lätt att använda och fungerar bra.
Facile da usare, ottimo design inoltre credo sia l'unico monofornello ad avere una manopola per la regolazione.
Lätt att använda, utmärkt design och jag tror att det är den enda hällen som har en justeringsknapp.
Ottimo prodotto. Consigliato
Utmärkt produkt. Rådgiven
Normalerweise koche ich auf Infrarot. Also seit etwa 14 Jahren da ich damals nach Deutschland eingewandert bin. Ich verstehe bis heute nicht warum deutsche Küchen keinen Gasanschluss haben. Da wird etwas verbrannt im Kraftwerk, z.b Gas. Die chemische energie wird in hitte umgewandelt. Dann wieder in Druck und Bewegung, dann in elektrische Energie. Diese wird mit einem Riesen Verlust in meine Küche transportiert wo ich sie wieder in Wärme unwandele. Jedesmal wenn ich koche bekommt irgendwo ein Physiklehrer Atemnot... Ich habe mir ziemlich schnell so eine einzelne Platte gekauft. Die hat mich über viele Jahre begleitet und ging nun leider kaputt. Ich brauchte sie hauptsächlich für den wok. Mit induktion geht das noch gerade so, aber alle anderen Herdarten haben nicht genug wärmeübertragung. Die Vorteile von Induktion gegenüber andere Arten sind klar. Wobei auch induktion nicht an Gas ranreicht. Ich habe die Platte immer öfter benutz und werde wohl bei der nächsten Küche komplett auf Induktion umsteigen. Jetzt habe ich diese hier bestellt. Ich muss dazu sagen in dem Moment als ich die Bestellung abgeschickt hatte, funktionierte die alte wieder. Da beide Platten in der gleichen preisklasse sind kann ich die gut vergleichen. Diese hier hat auf jeden Fall eine bessere Wärmeverteilung. Wenn man Wasser kocht oder Margarine schmilzt sieht man das deutlich. Bei der alten platte kochte es erst nur in einem Bereich, wie ein Ring. Diese hier verteilt die Energie viel gleichmäßiger. Ich dachte erst das liegt an den billigen Töpfen. Die Temperaturmodi sinds völliger Quatsch. Bei 60 grad kocht es schon. Woher soll die Platte auch wissen wie die Temperatur im Topf ist. Dafür gibt es Platten an denen man einen Sensor anschließen kann den man dann in den Topf hängt. Die Temperatur Einstellung ist also verarsche. Wären die Optionen für Temperatur gar nicht vorhanden hätte ich einen Stern mehr gegeben. Die Knöpfe zur Bedienung sind unter einer Folie. Keine Touch Dinger die nicht funktionieren wenn die Finger nass sind. Das finde ich echt gut. Ich hasse Touch. Wer braucht Touch? Das Drehrad zum einstellen der Leistung ist praktisch. Viel besser als Knöpfe die man x mal betätigen muss. Allerdings sind die leistungsstufen nicht echt. Da wird einfach alle paar Sekunden ein und aus geschaltet. Also zb 2 sekunden Leistung, dann wieder nichts. So kann auch beim Warmhalten trotzdem was ansetzen. Wenn der Topf einen richtig dicken Boden hat geht es gerade so. Der Drehknopf lässt sich schwer drehen alsob er irgendwo eingeklemmt wäre. Das ist nicht sehr bequem und deutet schlechte Verarbeitung an. Der hat auch so kleine Stufen wie am Verstärker die Lautstärke Regler. Allerdings reagiert er nicht auf jede Drehung zuverlässig. Fazit: für den Preis ein gutes Gerät. Tenperaturmodus verarsche. Nicht sehr wertig verarbeitet. Alle in der artikelbeschreibung angepriesenen Eigenschaften, schnelle aufheizung, leicht zu reinigen, usw sind selbstverständlich für eine induktionsplatte. Die vergleiche beziehen sich auf andere herdarten. Das wäre als wenn ein Autohersteller sein auto anpreist: schneller als ein fahrrad, doppelt so viele Reifen.... für die beschreibung müsste ich eigentlich auch noch einen Stern abziehen. Aber 3 Sterne da das Gerät im vergleich zu anderen Geräten der Preisklasse ganz gut abschneidet.
Jag brukar laga mat på infraröd. Så i ungefär 14 år sedan jag immigrerade till Tyskland vid den tiden. Jag förstår fortfarande inte varför tyska kök inte har en gasanslutning. Det förbränns något i kraftverket, till exempel gas. Den kemiska energin omvandlas till värme. Sedan igen i tryck och rörelse, sedan i elektrisk energi. Denna transporteras till mitt kök med en enorm förlust, där jag omvandlar den tillbaka till värme. Varje gång jag lagar mat blir en fysiklärare någonstans andfådd... Jag köpte en enda skiva ganska snabbt. Den har följt mig i många år och gick nu tyvärr sönder. Jag använde dem främst till woken. Detta är nästan möjligt med induktion, men alla andra typer av kaminer har inte tillräckligt med värmeöverföring. Fördelarna med induktion gentemot andra typer är tydliga. Varvid inte ens induktion kommer i närheten av gas. Jag har använt plattan mer och mer och kommer nog gå över helt till induktion i nästa kök. Jag har nu beställt denna. Jag måste säga att i samma ögonblick som jag skickade beställningen fungerade den gamla igen. Eftersom båda tallrikarna ligger i samma prisklass kan jag jämföra dem bra. Den här har definitivt bättre värmefördelning. När du kokar vatten eller smälter margarin ser du det tydligt. Med den gamla tallriken kokade det bara på ett område, som en ring. Den här fördelar energin mycket jämnare. Först trodde jag att det berodde på de billiga krukorna. Temperaturlägena är fullständigt nonsens. Det kokar redan vid 60 grader. Hur ska tallriken veta vad temperaturen i grytan är? Det finns tallrikar som man kan koppla en sensor till som man sedan hänger i grytan. Så temperaturinställningen är ett skämt. Om det inte funnits några temperaturalternativ skulle jag ha gett den en stjärna till. Knapparna för manövrering är under en folie. Berör inte saker som inte fungerar när fingrarna är blöta. Det gillar jag verkligen. jag hatar beröring Vem behöver beröring? Vridhjulet för att ställa in kraften är praktiskt. Mycket bättre än knappar som du måste trycka på x gånger. Prestandanivåerna är dock inte verkliga. Den slås bara på och av med några sekunders mellanrum. Så t.ex. 2 sekunders kraft, sedan ingenting igen. Så något kan fortfarande börja när du håller det varmt. Har grytan riktigt tjock botten går det bra. Vridknappen är svår att vrida, som om den satt fast någonstans. Detta är inte särskilt bekvämt och tyder på dåligt utförande. Den har också små steg som volymkontrollerna på förstärkaren. Den reagerar dock inte tillförlitligt på varje rotation. Slutsats: en bra enhet för priset. Temperaturläge dåre. Ej bearbetad mycket värdefull. Alla fastigheter som annonseras i varubeskrivningen, snabb uppvärmning, lätt att rengöra etc. är en självklarhet för en induktionsplatta. Jämförelserna avser andra spistyper. Det skulle vara som att en biltillverkare berömmer sin bil: snabbare än en cykel, dubbelt så många däck... Jag borde faktiskt behöva dra av en stjärna för beskrivningen. Men 3 stjärnor eftersom enheten presterar ganska bra jämfört med andra enheter i prisklassen.
Ich habe Klarstein gewählt, weil ich schon einen Profimixer seit Jahren von dieser Firma habe und weil die Platte als Warehousedeal sehr günstig war. Ware kam nach 5 Tage, das war super; allerdings staunte ich nicht schlecht, dass die Platte in einem dünnen Plastiküberzug nur im Karton lag, keine Luftpolsterfolie drum rum!!!! Kleine Kratzer vorne, die mich aber nicht stören. Das Gerät gleich eingeschaltet und Teewasser damit gekocht: 1,5 Liter Wasser kochen in 3 Minuten auf 2.000 Watt, herrlich. Wie alle Induktionsplatten ist sie im Betrieb etwas laut, aber daran bin ich gewöhnt. Bis jetzt bin ich restlos begeistert, merke nichts, was dabei nicht gut wäre. Hoffe, sie hält wieder recht lange; hab meine alte versehentlich abgeschmolzen, als ich die Herdplatte, auf der sie stand einschaltete, ohne es gemerkt zu haben. :) Zum Glück ist nix passiert, außer dass ein paar Dioxine freigesetzt wurden.
Jag valde Klarstein för att jag har haft en professionell mixer från detta företag i flera år och för att tallriken var väldigt billig som lageraffär. Varorna kom efter 5 dagar, det var jättebra; Jag blev dock förvånad över att skivan bara låg i ett tunt plastfodral i kartongen, inget bubbelplast runt den!!!! Små repor på framsidan, men de stör mig inte. Slå på enheten direkt och använd den för att koka vatten till te: 1,5 liter vatten kokar på 3 minuter vid 2 000 watt, underbart. Som alla induktionsplattor är det lite stökigt när det används, men jag är van vid det. Än så länge är jag helt överlycklig, märker inget som inte skulle vara bra med det. Hoppas det håller rätt länge igen; av misstag smälte av min gamla när jag slog på spishällen den satt på utan att inse det. :) Som tur hände inget, förutom att det släpptes ut lite dioxiner.
Ich habe mir den Varicook gekauft um stinkende anbraten auf dem Balkon erledigen zu können. Mittlerweile hat das Gerät meine Herdplatte fast komplett verdrängt und ich koche nur noch mit Induktion, da man mit dem Gerät die Temperaturen sofort regulieren kann. Auch für outdoor fans ist es super, da man idealerweise mit schweren Gusseisernen Pfannen und Töpfen arbeiten kann die sich in Sekunden aufgrund der magnetischen Energie erhitzen. Ich habe mit jetzt sogar noch einen Gußeisernen Wok gekauft. Aufpassen sollte man hier das man nicht zu kleine Töpfe nimmt, da das Magnetfeld eventuell gesundheitlich bedenklich ist.
Jag köpte Varicook för att kunna illamående steka på balkongen. Under tiden har apparaten nästan helt ersatt min spishäll och jag lagar bara mat med induktion eftersom man kan reglera temperaturerna direkt med apparaten. Det är också bra för utomhusfans, eftersom du helst kan arbeta med tunga gjutjärnspannor och kastruller som värms upp på några sekunder på grund av den magnetiska energin. Jag köpte till och med en gjutjärnswok med den nu. Du bör vara försiktig så att du inte använder för små kastruller, eftersom magnetfältet kan vara skadligt för din hälsa.
Ich hätte nie gedacht, dass mich eine Induktionskochplatte so faszinieren würde! In Minuten ist das Essen warm bzw. gebraten, in Bruchteilen der Zeit im Vergleich zum "normalen" Elektrokochfeld. Ich habe mir jetzt auch extra Kochtöpfe gekauft, damit ich nur noch die Induktionskochplatte benutzen kann (20 Jahre alte Töpfe hatten halt noch nicht diesen Standard). Absolute Empfehlung für Menschen mit wenig Zeit oder Geduld beim Kochen :D nur Vorsicht: alles kann auch schneller anbrennen! Also nicht wegdrehen beim Kochen/Braten!
Jag trodde aldrig att en induktionshäll skulle fascinera mig så mycket! Maten är varm eller stekt på några minuter, en bråkdel av tiden jämfört med en "normal" elektrisk spis. Jag har nu även köpt extra kokkärl så att jag bara kan använda induktionshällen (20-åriga kastruller hade helt enkelt inte denna standard). Absolut rekommendation för personer med lite tid eller tålamod när de lagar mat :D var bara försiktig: allt kan brinna snabbare! Så vänd dig inte bort när du lagar mat/rostar!
die temperaturreglung,sollte man in kleinere schritte vor nehmen können.da die schritte in 300 abständen zu viel hoch ist beim kochen und braten bei manchen produkten.sonnst ein sehr gutes gerät.
temperaturkontrollen ska kunna göras i mindre steg Eftersom stegen i 300 intervaller är för höga vid tillagning och rostning av vissa produkter är det en mycket bra apparat.
Scalda velocemente, facile da usare grazie alla manopola che permette di controllare alcune funzioni.
Värmer snabbt, lätt att använda tack vare vredet som låter dig styra vissa funktioner.
Funziona molto bene ed é facile da usare
Det fungerar mycket bra och är lätt att använda
like the rotary control-also like selection of power, temperature or time, I always use temperature. Need to learn the quirks of using induction but that applies to any make of induction hob. Overall very pleased with product
som vridkontrollen - även som val av effekt, temperatur eller tid använder jag alltid temperatur. Behöver lära dig egenskaperna med att använda induktion men det gäller alla märken av induktionshällar. Överlag mycket nöjd med produkten
Am Wochenende hat mein Herd den geist aufgegeben hmm was nun hab ich mir gedacht bis Monats ersten war noch bisschen hin so das ich eine alternative brauchte um doch mal was warm zu machen.
So habe ich mich für diese Varicook Platte entschieden.
Habe mir ne Scheibe Leberkäse angebraten und Spiegelei gemacht das hat alles super funktioniert.
Die Platte ist vom Gewicht her nicht schwer lässt sich super leicht verstauen und heizt sehr schnell auf.
Mein Gericht war super schnell fertig.
Reinigen lässt sie sich auch super einfach mit einem feuchten Tuch und etwas spüli drauf. Angebrannt ist mir bisher noch nichts darauf.
Mein neuer Herz zeiht bald bei mir ein aber ich bin mir sicher das ich noch öfters auf diese zusätzliche Platte zurückgreifen werde. Super geeignet auch für unser Wohnmobil wo der Herd nur zwei Platten hat so das man diese auch dort zum Einsatz bringen kann.
Auch hier gute Verarbeitung keine scharfen kanten und gute Leistung .
I helgen gav min kamin upp andan hmm vad trodde jag fram till första i månaden det var fortfarande lite av så jag behövde ett alternativ för att värma upp något. Så jag bestämde mig för denna Varicook-platta. Jag stekte en skiva köttfärslimpa och gjorde ett stekt ägg som allt fungerade utmärkt. Plattan är inte tung i vikt, kan enkelt stuvas undan och värms upp väldigt snabbt. Min maträtt var klar mycket snabbt. Det är också superlätt att rengöra med en fuktig trasa och lite diskmedel. Jag har inte bränt något på den än. Mitt nya hjärta kommer snart att flytta in hos mig, men jag är säker på att jag kommer att falla tillbaka på den här tilläggsskivan oftare. Också superpassad till vårt husbil där kaminen bara har två plattor så att du kan använda dem där också. Bra utförande även här, inga vassa kanter och bra prestanda.
Für mich ist das Kochen mit Induktion eine neue Erfahrung und bisher habe ich weder auf einem Induktionsherd, noch auf einer Induktionsplatte gekocht.
Dies nur vorab zu den Testbedingungen.
Eingesetzt werden soll die Varicook bei uns als Kochmöglichkeit beim Campingurlaub sowie als Außenkochstelle im heimischen Garten.
Entgegen meiner Erwartung ist das Gehäuse der Platte aus Kunststoff, was mich persönlich nicht stört aber vielleicht erwähnt werden sollte.
Vorteil davon ist, dass sie sich ganz hervorragend reinigen lässt. Einen Nachteil konnte ich bisher noch nicht feststellen.
Die Bedienanzeige ist vernünftig groß und die Menütasten reagieren promt. Mittels drehknopf kann die Temperatur variiert werden.
Hat man das Gerät eingesteckt und eingeschaltet, den passenden Topf aufgestellt (Übrigens erkennt die Varicook, ob es sich um einen geeigneten Topf handelt) springt sie an und man kann die gewünschten Einstellungen wählen.
P steht für die Leistung in Watt und man kann diese in 10er Schritten von 200 - 1800 einstellen.
Die Temperatureinstellung erfolgt über C, auch hier sind wieder Zehnerschritte von 60 Grad - 240 Grad möflich.
Außerdem gibt es noch eine Schaltuhr, mit der man diverse Einstellungen machen kann.
All das ist in der Anleitung gut beschrieben und dargestellt.
Einziger Kritikpunkt ist für meinen Geschmack die Lautstärke, denn geräuschlos ist sie nicht. Zwar macht der Ventilator keinen Heidenlärm, ich war jedoch zunächst etwas irritiert. Da ich sie nicht im täglichen Gebrauch habe, kann ich das jedoch verschmerzen.
Insgesamt also ein durchaus vernüftiges Preis- / Leistungsverhältnis denn die Platte ist derzeit für 49,99 erhältlich.
Att laga mat med induktion är en ny erfarenhet för mig och hittills har jag inte lagat mat på en induktionsspis eller på en induktionsplatta. Detta endast i förväg till testförhållandena. Varicook ska användas av oss som matlagningsalternativ på campingsemestern och som matlagningsplats utomhus i hemträdgården. Tvärtemot mina förväntningar är skivans hölje av plast, vilket inte stör mig personligen men kanske borde nämnas. Fördelen med detta är att det är extremt lätt att rengöra. Hittills har jag inte hittat någon nackdel. Driftsdisplayen är lagom stor och menyknapparna svarar snabbt. Temperaturen kan varieras med vridknappen. När du har kopplat in enheten och slagit på den, placerat rätt gryta (förresten, Varicook känner av om det är en lämplig gryta) startar den och du kan välja önskade inställningar. P står för effekten i watt och du kan ställa in denna i steg om 10 från 200 - 1800. Temperaturen ställs in via C, igen steg på tio från 60 grader - 240 grader är möjliga. Det finns även en timer med vilken du kan göra olika inställningar. Allt detta är väl beskrivet och illustrerat i instruktionerna. Den enda kritiken för min smak är volymen, eftersom den inte är ljudlös. Även om fläkten inte låter så mycket, var jag lite irriterad först. Eftersom jag inte använder dem varje dag kan jag komma över det. Allt som allt ett mycket rimligt pris/prestanda-förhållande eftersom skivan för närvarande är tillgänglig för 49,99.
Qual’è la tecnica delle piastre cottura ad induzione? Il calore viene generato da un campo elettromagnetico. Quando si posa un recipiente metallico ferroso sopra alla piastra, un induttore elettrico che è presente sotto alla piastra genera un campo magnetico. Questo campo crea all’interno della pentola delle correnti chiamate di “Focault” dal nome dell’inventore. Queste correnti trasformano l’energia magnetica in calore, provocando il riscaldamento della pentola che così scalda le pietanze al suo interno. Il campo magnetico, e di conseguenza il calore, si sprigiona solo a contatto con la pentola e solo all’interno del suo diametro.
- Sicurezza: non ci sono fiamme, il calore infatti è sprigionato dal campo magnetico e solo all’interno del diametro della pentola entro cui si vuole cucinare. Non si rischia quindi di scottarsi toccando la piastra vicino al bordo.
- Pulizia: non essendo calda la piastra non si formano incrostazioni dovute all’accidentale fuoriuscita di liquidi.
- Design: per chi ama lo stile moderno e minimalista, le cucine ad induzione sono bellissime, lineari e lisce.
- Velocità nel riscaldare i cibi: ad esempio per una normale pasta, il tempo per portare ad ebollizione l’acqua praticamente si dimezza (dipende ovviamente dalla potenza usata).
- Assenza del pericolo di fughe di gas,
- Controllo molto preciso della variazione di temperatura della pentola (tramite display digitali): si può bloccare l’ebollizione, mantenere un fuoco molto basso o molto alto, con una precisione elevata che non si può ottenere con il tradizionale fornello a gas.
- Costo di utilizzo non superiore a quello a gas: l’energia elettrica costa di più, ma la cucina ad induzione entra in funzione solo quando serve, i tempi di utilizzo sono inferiori e il rendimento è del 90%.
- Pentole speciali richieste che devono essere costruite con acciai ad alto contenuto ferroso, non possono essere usate quelle in alluminio, vetro, terracotta, o ceramica, e in genere più costose (anche se ne ho trovate per esempio all’Ikea di piuttosto economiche).
- Modo diverso di cucinare: chi è abituato ai classici fornelli a gas, deve rivoluzionare le abitudini e i tempi di cottura.
- Produce campi elettromagnetici di media frequenza, che comunque non dovrebbero essere nocivi. Per questi motivi, e per qualche altro, ho scelto la piastra cottura Klarstein VariCook Single, bella da vedere nella sua veste in acciaio inox e vetroceramica, display a LED e manopola di regolazione. Progettata per pentole con diametro tra i 12 ed i 26 cm, potenza totale pari a 1800W regolabile su 10 livelli o in alternativa temperature da regolare tra 60° e 240°C. Scarsa emissione di calore nell'ambiente circostante. Protezione contro il surriscaldamento. Raffreddamento a ventilazione, alimentazione: 220-240V, 50/60Hz.
Uno dei punti di forza è la sua potenza e la modalità di temperature, con la VariCook si possono utilizzare programmi temporizzati di cottura con spegnimento automatico dopo la fine della cottura, scegliendo la temperatura oppure la potenza. Contemporaneamente allo spegnimento, la piastra emetterà un suono che vi segnalerà la fine del programma.
Livelli di potenza: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
Temperature: 60 - 240°C - in scatti da 20°C.
Timer da 1 minuto a 3 ore.
Manuale di istruzioni in Tedesco e inglese.
Provata per la cottura della pasta, l’acqua bolle veramente in circa metà del tempo impiegato sul gas, la temperatura dispersa è insignificante e si può programmare anche lo spegnimento della piastra, evitando di trovare la pasta stracotta. Utile per single o per lo show cooking unisce la praticità alla bellezza estetica. Un altro uso per cui utilizzare Klastein VariCook è la necessità di mantenere inalterata la temperatura di cottura del cibo.
Vad är tekniken för induktionsplattor? Värme alstras av ett elektromagnetiskt fält. När en behållare av järnmetall placeras ovanpå plattan genererar en elektrisk induktor under plattan ett magnetfält. Detta fält skapar strömmar som kallas "Foucault" från namnet på uppfinnaren inuti potten. Dessa strömmar omvandlar den magnetiska energin till värme, vilket gör att pannan värms upp, vilket värmer upp disken inuti. Magnetfältet, och följaktligen värmen, frigörs endast i kontakt med krukan och endast inom dess diameter. - Säkerhet: det finns inga lågor, i själva verket frigörs värmen av magnetfältet och bara inom diametern på pannan där du vill laga mat. Det finns därför ingen risk att bränna sig genom att röra vid plattan nära kanten. - Rengöring: eftersom plattan inte är varm bildas inga beläggningar på grund av oavsiktligt spill av vätskor. - Design: för dem som älskar en modern och minimalistisk stil är induktionshällar vackra, linjära och släta. - Hastighet vid uppvärmning av mat: till exempel för vanlig pasta halveras den tid som krävs för att koka upp vattnet praktiskt taget (uppenbarligen beroende på vilken effekt som används). - Frånvaro av risk för gasläckor, - Mycket exakt kontroll av pannans temperaturvariation (via digitala displayer): det är möjligt att stoppa kokningen, för att hålla en mycket låg eller mycket hög värme, med en hög precision som inte kan erhålls med den traditionella gasspisen. - Användningskostnaden är inte högre än för gas: el kostar mer, men induktionsspisen startar endast vid behov, användningstiderna är lägre och effektiviteten är 90 %. - Det krävs speciella kokkärl som måste vara gjorda av stål med högt järnhalt, de i aluminium, glas, terrakotta eller keramik kan inte användas, och är generellt sett dyrare (även om jag har hittat ganska billiga på till exempel Ikea) . – Annat sätt att laga mat: de som är vana vid traditionella gasspisar måste revolutionera matlagningsvanor och tider. – Den producerar mellanfrekventa elektromagnetiska fält, som dock inte borde vara skadliga. Av dessa skäl, och av några andra, valde jag Klarstein VariCook Single-kokplattan, som är vacker att se på i sin rostfria stål- och glaskeramiska skepnad, LED-display och justeringsratt. Designad för krukor med en diameter mellan 12 och 26 cm, total effekt lika med 1800W justerbar i 10 nivåer eller alternativt temperaturer som kan justeras mellan 60° och 240°C. Låg värmeavgivning till den omgivande miljön. Överhettningsskydd. Ventilationskyla, strömförsörjning: 220-240V, 50/60Hz. En av styrkorna är dess kraft och temperaturläget, med VariCook kan du använda tidsinställda tillagningsprogram med automatisk avstängning efter avslutad tillagning, val av temperatur eller effekt. Samtidigt som den stängs av kommer plattan att avge ett ljud för att signalera att programmet är slut. Effektnivåer: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W Temperaturer: 60 - 240°C - i steg om 20°C. Timer från 1 minut till 3 timmar. Bruksanvisning på tyska och engelska. Beprövad för att laga pasta, vattnet kokar verkligen på ungefär halva tiden som det tar på gasen, den dispergerade temperaturen är obetydlig och du kan också programmera plattan att stängas av, så att du undviker att pastan är överkokt. Användbar för singlar eller för showmatlagning, den kombinerar praktiska egenskaper med estetisk skönhet. En annan användning för att använda Klastein VariCook är behovet av att hålla matens tillagningstemperatur oförändrad.
Habe das Kochfeld nun schon seit ein paar wochen und muss echt sagen für mich als Single reicht es völlig aus, bin echt zufrieden gestellt worden. Leistung des Gerätes ist optimal und lässt sich sehr einfach bedienen. Zusätzlich lässt es sich einfach transportieren und gut verschauen. Danke nochmal an den Hersteller Klarstein!
Jag har haft hällen i några veckor nu och jag måste säga att det räcker mer än väl för mig som singel, jag har varit riktigt nöjd. Enhetens prestanda är optimal och kan användas mycket enkelt. Dessutom är den lätt att transportera och lätt att titta på. Tack igen till tillverkaren Klarstein!
Die Induktionskochplatte bietet genau das was die Produktbeschreibung verspricht. Schlichtes modernes Design trifft auf leichten praktischen Nutzen. Leicht zu verstauen und ggf. für einen Campingausflug geeignet. Optimal für eine kleine Küche wie in meinem Singlehaushalt geeignet.
Induktionshällen erbjuder precis vad produktbeskrivningen lovar. Enkel modern design möter lätt praktisk användning. Lätt att stuva undan och eventuellt lämplig för en campingtur. Perfekt för ett litet kök som i mitt ensamhushåll.